Fyne Audio F500C Dark Oak, center zvočnik

Št. artikla MPC
F8000 0120 550,00 €


Center zvočnik Fyne Audio F500C

Serija zvočnikov Fyne Audio F500 temelji na ključnih tehničnih in akustičnih spoznanjih Hi-Fi industrije, a jih nadgrajuje s številnimi inovativnimi rešitvami.

IsoFlare enota je točkovni izvor zvoka, kar pomeni, da si srednje/nizkotonska in visokotonska enota delita isti center. Energija, ki jo oddaja tako zasnovana zvočniška enota, se v prostor širi izotropno. Stereo slika je izjemna. Tehnologija IsoFlare je delo dr. Paula Millsa ter njegove tehnične ekipe z večdesetletnimi izkušnjami na področju razvoja in izgradnje zvočniških enot.

Osnova vseh IsoFlare enot je toga (ulita) šasija iz aluminija. Posebej obdelane membrane iz papirja zagotavljajo naravno reprodukcijo srednjih tonov ter čist tranzientni odziv. Pri izdelavi obrob se uporablja inovativna tehnologija FyneFlute, ki učinkovito terminira energijo zvočniških membran.

Visokotonske enote temeljijo na izjemno močnih magnetih (neodim) z odprto zadnjo komoro. Toge membrane iz titana omogočajo čist in kontroliran visokofrekvenčni odziv. Edinstvena geometrija izhoda zagotavlja njegovo linearnost, preprečuje pa tudi neželene interne refleksije.

Pri izdelavi zvočniških kretnic se uporabljajo kakovostne komponente, kot so tuljave z nizkimi izgubami ter polipropilenski kondenzatorji. Izjemno čiste poti signalov in nizke izgube zagotavljajo visoko vernost reprodukcije ter ohranjajo neokrnjeno sporočilo glasbenih izvajalcev.

Osnovne tehnične specifikacije:
- Zasnova zvočnika: 2,5-stezna, bas-refleks.
- Priporočena moč ojačevalnika: 30 - 120 W.
- Kontinuirana moč: 60 W.
- Občutljivost (2,83 V @ 1 m): 91 dB.
- Nominalna impedanca: 8 ohm-ov.
- Frekvenčni odziv (-6 dB): 48 Hz - 38 kHz.
- Zvočniške enote:
     1 x 125 mm 'IsoFlare' srednje/nizkotonska enota z 19 mm kompresijsko visokotonsko enoto;
     2 x 125 mm nizkotonska enota.
- Frekvenci prehoda: 350 Hz in 2,1 kHz.
- Dimenzije (V x Š x G): 160 mm x 500 mm x 250 mm.
- Masa (kos): 8,1 kg.

Dodatne informacije najdete na spletni strani proizvajalca.