Fyne Audio F501 Black Oak, par samostoječih Hi-Fi zvočnikov

Št. artikla MPC
F8000 0101 1.400,00 €


Par samostoječih zvočnikov Fyne Audio F501

Serija zvočnikov Fyne Audio F500 temelji na ključnih tehničnih in akustičnih spoznanjih Hi-Fi industrije, a jih nadgrajuje s številnimi inovativnimi rešitvami.

IsoFlare enota je točkovni izvor zvoka, kar pomeni, da si srednje/nizkotonska in visokotonska enota delita isti center. Energija, ki jo oddaja tako zasnovana zvočniška enota, se v prostor širi izotropno. Stereo slika je izjemna. Tehnologija IsoFlare je delo dr. Paula Millsa ter njegove tehnične ekipe z večdesetletnimi izkušnjami na področju razvoja in izgradnje zvočniških enot.

Osnova vseh IsoFlare enot je toga (ulita) šasija iz aluminija. Posebej obdelane membrane iz papirja zagotavljajo naravno reprodukcijo srednjih tonov ter čist tranzientni odziv. Pri izdelavi obrob se uporablja inovativna tehnologija FyneFlute, ki učinkovito terminira energijo zvočniških membran.

Visokotonske enote temeljijo na izjemno močnih magnetih (neodim) z odprto zadnjo komoro. Toge membrane iz titana omogočajo čist in kontroliran visokofrekvenčni odziv. Edinstvena geometrija izhoda zagotavlja njegovo linearnost, preprečuje pa tudi neželene interne refleksije.

Vsi kompaktni in samostoječi modeli serije F500 temeljijo na bas-refleksnem sistemu, pri katerem je odprtina usmerjena v tla. Profil uporabljenega difuzorja BassTrax zagotavlja, da se energija nizkotonskih zvočnih valov v prostor širi uniformno, kar močno olajša postavitev zvočnikov v prostor.

Pri izdelavi zvočniških kretnic se uporabljajo kakovostne komponente, kot so tuljave z nizkimi izgubami ter polipropilenski kondenzatorji. Izjemno čiste poti signalov in nizke izgube zagotavljajo visoko vernost reprodukcije ter ohranjajo neokrnjeno sporočilo glasbenih izvajalcev.

Osnovne tehnične specifikacije:
- Zasnova zvočnika: 2,5-stezna, bas-refleks z 'BassTrax' difuzorjem.
- Priporočena moč ojačevalnika: 35 - 150 W.
- Kontinuirana moč: 75 W.
- Občutljivost (2,83 V @ 1 m): 90 dB.
- Nominalna impedanca: 8 ohm-ov.
- Frekvenčni odziv (-6 dB): 36 Hz - 34 kHz.
- Zvočniške enote:
     1 x 150 mm 'IsoFlare' srednje/nizkotonska enota s 25 mm kompresijsko visokotonsko enoto;
     1 x 150 mm nizkotonska enota.
- Frekvenci prehoda: 250 Hz in 1,7 kHz.
- Dimenzije (V x Š x G): 984 mm x 200 mm x 320 mm.
- Masa (kos): 18,9 kg.

Dodatne informacije najdete na spletni strani proizvajalca.