Fyne Audio F300C Black Ash, center zvočnik

Št. artikla MPC
F8000 0071 229,99 €


Center zvočnik Fyne Audio F300C

Cenovno dostopna serija zvočnikov Fyne Audio F300 temelji na ključnih tehničnih in akustičnih spoznanjih Hi-Fi industrije.

Izhodišče vsakega zmogljivega zvočnika je premišljeno zasnovano ohišje. Ohišja zvočnikov serije F300 so okrepljena z internimi povezavami, za dodatno togost pa skrbi poseben način vpetja magnetov nizkotonskih enot. Široka podnožja samostoječih modelov zagotavljajo stabilnost ohišij, čvrste nizke tone ter natančno izrisano stereo sliko.

Pri izdelavi zvočniških kretnic se uporabljajo kakovostne komponente, kot so tuljave z nizkimi izgubami ter polipropilenski kondenzatorji. Vsa vezja so računalniško optimizirana, v fazi razvoja pa so bila podvržena tudi obsežnim slušnim testiranjem.

Srednje/nizkotonske zvočniške enote temeljijo na posebej obdelanih membranah iz papirja, ki zagotavljajo naravno reprodukcijo srednjih tonov ter čist tranzientni odziv. Pri izdelavi obrob se uporablja inovativna tehnologija FyneFlute, ki učinkovito terminira energijo zvočniških membran.

Visokotonske enote temeljijo na izjemno močnih magnetih (neodim) ter 25 mm poliestrskih membranah, ki zagotavljajo čist in kontroliran visokofrekvenčni odziv. Za piko na 'i' poskrbijo kompenzatorji faznih izgub, ki so integrirani v zaščitnih mrežicah visokotonskih enot.

Center zvočnik F300C je zvokovno usklajen s preostalimi zvočniki serije F300. Zagotavlja kristalno čiste in fokusirane dialoge v več-kanalnih sistemih domačega kina. Zvočnik je dovolj kompakten, da se brez težav umesti v večino TV regalov, a dovolj zmogljiv, da zvokovno dopolni tudi največji samostoječi model serije 300. Opremljen je z dvema 125 mm srednje/nizkotonskima enotama ter kupolasto 25 mm visokotonsko enoto.

Osnovne tehnične specifikacije:
- Zasnova zvočnika: 2-stezna, bas-refleks.
- Priporočena moč ojačevalnika: 25 - 100 W.
- Kontinuirana moč: 50 W.
- Občutljivost (2,83 V @ 1 m): 87 dB.
- Nominalna impedanca: 8 ohm-ov.
- Frekvenčni odziv (-6 dB): 65 Hz - 28 kHz.
- Zvočniške enote:
     2 x 125 mm srednje/nizkotonska enota,
     1 x 25 mm visokotonska enota.
- Frekvenca prehoda: 3,4 kHz.
- Dimenzije (V x Š x G): 156 mm x 400 mm x 211 mm.
- Masa (kos): 5,5 kg.

Dodatne informacije najdete na spletni strani proizvajalca.