Fyne Audio F301 Walnut, par kompaktnih Hi-Fi zvočnikov

Št. artikla MPC
F8000 0040 300,00 €


Par kompaktnih regalnih zvočnikov Fyne Audio F301

Cenovno dostopna serija zvočnikov Fyne Audio F300 temelji na ključnih tehničnih in akustičnih spoznanjih Hi-Fi industrije.

Izhodišče vsakega zmogljivega zvočnika je premišljeno zasnovano ohišje. Ohišja zvočnikov serije F300 so okrepljena z internimi povezavami, za dodatno togost pa skrbi poseben način vpetja magnetov nizkotonskih enot. Široka podnožja samostoječih modelov zagotavljajo stabilnost ohišij, čvrste nizke tone ter natančno izrisano stereo sliko.

Pri izdelavi zvočniških kretnic se uporabljajo kakovostne komponente, kot so tuljave z nizkimi izgubami ter polipropilenski kondenzatorji. Vsa vezja so računalniško optimizirana, v fazi razvoja pa so bila podvržena tudi obsežnim slušnim testiranjem.

Srednje/nizkotonske zvočniške enote temeljijo na posebej obdelanih membranah iz papirja, ki zagotavljajo naravno reprodukcijo srednjih tonov ter čist tranzientni odziv. Pri izdelavi obrob se uporablja inovativna tehnologija FyneFlute, ki učinkovito terminira energijo zvočniških membran.

Visokotonske enote temeljijo na izjemno močnih magnetih (neodim) ter 25 mm poliestrskih membranah, ki zagotavljajo čist in kontroliran visokofrekvenčni odziv. Za piko na 'i' poskrbijo kompenzatorji faznih izgub, ki so integrirani v zaščitnih mrežicah visokotonskih enot.

Model F301 je popoln zvočnik za manjše poslušalnice. Postavite ga lahko na stojalo, knjižno polico ali regal. Odlikujejo ga dinamični nizki toni ter glasbena artikuliranost dražjih zvočnikov. Uporabite ga lahko kot prednji zvočnik v klasičnem dvo-kanalnem sistemu, odlično pa se obnese tudi kot prednji, stranski ali zadnji zvočnik v več-kanalnem sistemu domačega kina. Zaradi visoke tokovne zmogljivosti in občutljivosti je združljiv z večino sodobnih AV sprejemnikov.

Osnovne tehnične specifikacije:
- Zasnova zvočnika: 2-stezna, bas-refleks.
- Priporočena moč ojačevalnika: 25 - 100 W.
- Kontinuirana moč: 50 W.
- Občutljivost (2,83 V @ 1 m): 89 dB.
- Nominalna impedanca: 8 ohm-ov.
- Frekvenčni odziv (-6 dB): 44 Hz - 28 kHz.
- Zvočniške enote:
     1 x 150 mm srednje/nizkotonska enota,
     1 x 25 mm visokotonska enota.
- Frekvenca prehoda: 3,2 kHz.
- Dimenzije (V x Š x G): 300 mm x 190 mm x 271 mm.
- Masa (kos): 5,3 kg.

Dodatne informacije najdete na spletni strani proizvajalca.