Fyne Audio F300 Walnut, par kompaktnih Hi-Fi zvočnikov

Št. artikla MPC
F8000 0030 229,99 €


Par kompaktnih regalnih zvočnikov Fyne Audio F300

Cenovno dostopna serija zvočnikov Fyne Audio F300 temelji na ključnih tehničnih in akustičnih spoznanjih Hi-Fi industrije.

Izhodišče vsakega zmogljivega zvočnika je premišljeno zasnovano ohišje. Ohišja zvočnikov serije F300 so okrepljena z internimi povezavami, za dodatno togost pa skrbi poseben način vpetja magnetov nizkotonskih enot. Široka podnožja samostoječih modelov zagotavljajo stabilnost ohišij, čvrste nizke tone ter natančno izrisano stereo sliko.

Pri izdelavi zvočniških kretnic se uporabljajo kakovostne komponente, kot so tuljave z nizkimi izgubami ter polipropilenski kondenzatorji. Vsa vezja so računalniško optimizirana, v fazi razvoja pa so bila podvržena tudi obsežnim slušnim testiranjem.

Srednje/nizkotonske zvočniške enote temeljijo na posebej obdelanih membranah iz papirja, ki zagotavljajo naravno reprodukcijo srednjih tonov ter čist tranzientni odziv. Pri izdelavi obrob se uporablja inovativna tehnologija FyneFlute, ki učinkovito terminira energijo zvočniških membran.

Visokotonske enote temeljijo na izjemno močnih magnetih (neodim) ter 25 mm poliestrskih membranah, ki zagotavljajo čist in kontroliran visokofrekvenčni odziv. Za piko na 'i' poskrbijo kompenzatorji faznih izgub, ki so integrirani v zaščitnih mrežicah visokotonskih enot.

Model F300 je najmanjši zvočnik serije F300. Uporabite ga lahko v manjšem dvo-kanalnem sistemu ali v več-kanalnem sistemu domačega kina kot stranski ali zadnji zvočnik. Na zadnji stranici zvočnika se nahaja majhen nosilec, ki olajša in poenostavi stensko montažo.

Osnovne tehnične specifikacije:
- Zasnova zvočnika: 2-stezna, bas-refleks.
- Priporočena moč ojačevalnika: 20 - 70 W.
- Kontinuirana moč: 35 W.
- Občutljivost (2,83 V @ 1 m): 87 dB.
- Nominalna impedanca: 8 ohm-ov.
- Frekvenčni odziv (-6 dB): 54 Hz - 28 kHz.
- Zvočniške enote:
     1 x 125 mm srednje/nizkotonska enota,
     1 x 25 mm visokotonska enota.
- Frekvenca prehoda: 3,4 kHz.
- Dimenzije (V x Š x G): 250 mm x 156 mm x 211 mm.
- Masa (kos): 3,7 kg.

Dodatne informacije najdete na spletni strani proizvajalca.