CHORD C-Power, 1.5m - Napajalni kabel

Št. artikla MPC
POW0284 69,95 €


Chord C-power - Zaščiten napajalni kabel 1.5m

Napajalni kabel Chord C-power prinaša očitno in neposredno nadgradnjo, ki jo boste z lahkoto zaznali na praktično katerikoli komponenti z IEC vhodom.

C-power napajalni kabel sledi enakim principom oblikovanja kot vsi Chordovi kabli kar pomeni: posebna pozornost namenjena zaščiti, prevodnikom in terminaciji. Chord podjetje je imelo čast sodelovati z UK podjetjem, ki je specializirano v terminiranju napajalnih kablov po vojaških standardih* tako, da je C-power opremljen z visoko kakovostnim Schuko vtičem in IEC konektorjem.

Naj vas tovarniško terminiran in hermetično obdelan konektor ne zavede, vsekakor ima določene prednosti. Vse terminacije se poslužujejo stiska pod visokim pritiskom (brez vijakov, ki povzročajo izgubo), postopek ulitja s hermetično obdelavo pa zadrži prevodnike trdno na mestu in preprečuje mehanično povzročen šum.

Tako kot pri naših ostalih napajalnih kablih, se nagibamo k prepričanju, da je najboljši način za eksperimentiranje s C-power kablom preizkus le tega na vašem lastnem viru. Ta vir je lahko vaš CD predvajalnik, ali DAC/Streamer. Predvajajte vašo najljubšo skladbo, nato pa priklopite C-power kabel in predvajajte še enkrat.

Mar zaščiteni napajalni kabli resnično vplivajo na kakovost zvoka? Prepričajte se sami, razlika je očitna. Ne glede na ceno vašega sistema, Chord C-power napajalni kabel je cenovno učinkovita in svojega denarja vredna nadgradnja.

Kabel
Velika pozornost pri zasnovi napajalnega kabla C-power je bila namenjena visoko frekvenčni efektivni zaščiti saj je le ta ključnega pomena za vse napajalne kable.

Prevodniki: Večžični 3x14 AWG (2.08 mm2) bakreni prevodniki visoke čistosti

Konfiguracija:
 Vzporedno peljani prevodniki z visoko frekvenčno efektivno lebdečo zaščito
Izolacija: PVC

Zaščita: Prevlečen z visoko frekvenčno efektivno zaščitno folijo

Ovoj: Zunanji ovoj visoke gostote za blaženje vibracij

Barva: Črna

Priključki
Tovarniško terminirani in hermetično obdelani priključki razlikujejo C-power od ostalih napajalnih kablov. Ne spreglejte jih, saj imajo le ti določene prednosti. Prva je ta, da se za povezave znotraj priključka uporablja visokotlačna (stiskalna) tehnika kar pomeni, da ni potrebnih vijakov. Druga prednost pa je sama narava postopka ulitja s hermetično obdelavo, ki prevodnike zadrži trdno na mestu tako, da niso podvrženi šumu mehaničnega izvora.


Uporaba
Chord C-power je izredno konsistenten v njegovem delovanju. Hi-Fi komponente in komponente za domači kino vseh rangov bodo odlično delovale s C-Power napajalnim kablom. Še posebej impresivno pa C-Power deluje priključen na komponente nižjega ranga pri katerih je manj pozornosti namenjene filtriranju napajalnih priključkov.

Uradna spletna stran produkta 

Cena velja za 1.5 metra C-Power kabla.